Ei en gevogelte

Tagliatelle van asperges

06/05/'19

Kies voor een tagliatelle VAN asperges in plaats van tagliatelle MET asperge omdat

  • Een overmatig gebruik van pasta die bestaat uit glutenhoudende granen kan de slijmvliezen van de darmen beschadigen.
    Dit zorgt ervoor dat men vatbaarder is voor allergiën,ontstekingen, infecties en zelfs auto-immuunziektes.
  • Aspersges veel gezonder zijn voor ons. Ze bevatten zeer veel vezels die heel goed zijn voor een gezonde darmflora. Ze hebben een positief effect op de weerstand en zijn ontstekingsremmend.  Asperges zijn rijk aan glutathion, een sterke ontgiftende antioxidant met medicinale eigenschappen die o.a. veroudering tegengaan. Lees meer over de kracht van asperges op mijn blog.

Dus voed je lichaam met deze heerlijke aspergetagliatelle zonder je lichaam over te belasten.

Recept - Tagliatelle van asperges

voor 4 personen:

  • 3 bundels dikke asperges
  • 4 eitjes
  • olijfolie met ui (bestel hier)
  • verse peterselie
  • 1 bio limoen
  • handvol garnaaltjes

Spoel de asperges onder koud, stromend water. Schil de asperges met rondom een dunschiller. Snijd het onderste stukje van de asperge af, deze is stug en kan je samen met de schillen gebruiken als je eventueel nog aspergesoep wil maken.  Neem de dunschiller en schil de asperges in lange linten vanaf de kop naar beneden.  Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de eitjes zacht (ongeveer 4,5 minuut).  Spoel de eitjes kort onder koud water en houd ze warm in een theedoek. 

Zet een pan of wok op een zacht vuur.  Stoof de tagliatelle van asperges kort aan in wat olijfolie.  Blus met het sap van 1/2 limoen.  

Pel voorzichtig de zachtgekookte eitjes.  Serveer de tagliatelle op een bord. Werk af met wat fijngehakte peterselie, garnaaltjes en zeste van limoen.  Leg een eitje bovenop.

Print dit recept