Salades

Salade van asperges en komkommer en een nestje van zoete aardappel

16/04/'17

Pasen vier je met familie!
Dit is een snel receptje om aan jouw feestelijke paastafel te serveren. Het is een heerlijk smaakpalet vol krachtige voeding: asperges, kimchi, zoete aardappel, zeewier en garnaaltjes!

Recept - Salade van asperges en komkommer en een nestje van zoete aardappel

ingrediënten:

  • 3 hard of zacht gekookte eitjes
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 ei
  • 6 dikke witte asperges
  • 1 komkommer
  • 1 noriblad
  • 3 el kimchi
  • pompoenzaad, wit/zwart sesamzaad
  • handvol garnalen

Schil en rasp de zoete aardappel. Klop 1 ei los en roer onder de geraspte zoete aardappel. Kruid met peper en zout.  Verdeel de zoete aardappel, op een bakplaat voorzien van bakpapier, in 3 delen en druk plat zodat je als het ware 3 kleine pannenkoekjes bekomt. Bak in een voorverwarmde oven af op 160°C gedurende 15 minuutjes.  Leg de pannenkoekjes nadien in een cupcakevorm en laat nog even verder bakken in de oven op 120°C voor 10 minuutjes.  De nestjes moeten krokant (en niet meer vochtig zijn).  Haal ze eventueel uit de vorm en zet ze opnieuw in de oven terwijl de oven afkoelt.

Schil de asperges en snijd met een dunschiller in fijne sliertjes. Was de komkommer. Snijd de komkommer in de lengte in 4 delen. Verwijder de zaadjes en snijd, zoals de asperges, met een dunschiller in fijne sliertjes. Halveer het norivel en snijd eveneens in fijne reepjes. Meng de groententagliatelle met de zaden, garnalen en nori en schik in een kom.  Schep 1 el kimchi in elk nestjes van zoete aardappel en leg er een zacht (of hard) gekookt ei in.  Serveer!

Je kan aan de groentetagliatelle eventueel nog 2 el olijfolie en 1 el witte balsamico azijn of citroensap toevoegen.

Print dit recept