Eerlijk zoet

kPNI rocher

25/12/'16

Serveer je vrienden eens een kPNI rocher in plaats van een Ferrero rocher! Deze gezonde lekkernijen zien er niet alleen heerlijk uit, ze zijn het ook!

Recept - kPNI rocher

voor de marsepein:

  • 200 g amandelpoeder
  • 1 eiwit
  • 3 el kokosbloesemsuiker

voor de speculaaskruiden:

  • 8 tl kaneel
  • 2 tl nootmuskaat
  • 4 gemalen kruidnagels
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kardemonpoeder
  • 1 tl witte peper

voor de speculaascrumble:

  • 30 g gesmolten kokosolie
  • 30 g kokosmeel
  • 30 g amandel meel
  • 3 tl speculaaskruiden
  • 2 el kokosbloesemsuiker

voor de hazelnoot pralines:

overige ingrediënten

  • 200 g pure chocolade
  • snuifje cayennepeper
  • ongezouten pistache noten

 

Meng alle ingrediënten voor de marsepein in een kom met de hand onder mekaar. Rol stevig aan in plastiekfolie en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Voor de speculaaskruiden voeg je alle kruiden samen en bewaar ze in een afgesloten potje.  Deze kruiden kan je later nog gebruiken in koekjes, granola, flensjes, warme notenmelk, ...

Meng voor de speculaascrumble alle ingrediënten samen en stort het mengsel uit op een bakplaat.  Laat een tiental minuutjes bakken op 150°C en laat afkoelen.  Opgelet dat de crumble niet aanbrandt.

Maak van de marsepein kleine balletjes. Dompel ze onder in de gesmolten pure chocolade.  Laat ze uitlekken op een rooster.  Strooi er wat speculaascrumble of gehakt pistachenoten over.  Laat opstijven.

Voor de hazelnoten pralines warm je de homemade chocoladepasta even op zodat het vloeibaar is.  Leg een hazelnootje in elke pralinevorm en vul op met de gesmolten chocopasta.  Laat opstijven in de koelkast.  Haal ze uit de vormpjes en dompel ze onder in de gesmolten chocolade.  Laat ze uitlekken op een rooster. Strooi er wat gehakt pistache of hazelnoten bovenop en laat opstijven.

Het recept van de petitfours kan je hier vinden.

Print dit recept